Etichete

, , , , , ,

Recunosc ca nu sunt o mare amatoare de filme. De fapt, in loc sa ma uit la un fim, prefer sa citesc, sa scriu, sa fac orice altceva decat sa stau cu ochii tintiti intr-un ecran de televizor.

Am insa si prietene care nu rateaza niciun episod din serialele preferate si prietene care par arhive de vizionat fime: de la comedii, la drame, filme romatice, filme de groaza, filme alb-negru, fime noi, filme vechi, filme de mall, filme de scurt metraj, filme de lung metraj.

Cum spuneam, nu ma pot lauda cu prea multe fime vazute , dar cele pe care le-am vazut chiar mi-au placut. Cum s-ar zice: putine si bune.

Astazi am avut insa norocul sa vad filmul Dacii, in regia lui Sergiu Nicolaescu, lansat in 1967, cu o distributie de zile mari: Amza Pelea, Mircea Albulescu, Marie-Jose Nat, Emil Botta etc.

Decebal.statuie.

Traian

Poate si pentru ca istoria transpusa pe ecrane nu are cum sa te plictiseasca, filmul mi-a captat atentia pana la sfarsit. Dincolo de firul narativ al scenariului, care reda un moment esential din istoria dacilor, spectatorul poate fi atras de costume, peisaje, cladiri, arhitectura si de culoarea anilor 86-88 d Hr.

lupul.dacic

(Lupul dacic)

Asadar, recomand oricui ii place istoria sa vada sau sa revada filmul „Dacii”.

Reclame