Etichete

, , , , ,

Vorbeam deunazi cu cineva despre lenesi … ca na’ doar traim in Romania, tara lui „Muieti-s posmagii?” Nu zic ca nu avem si oameni harnici, gospodari, oameni care s-au sacrificat pentru familiile lor plecand in alte tari, pentru a munci ca sclavii pentru un trai mai bun si pentru a le fi copiii „cu o treapta mai domn„.

Totusi, nu stiu cum sa zic si poate ca nu ar trebui sa spun asta, dar pe mine ma cam deranjeaza trantorii, pentru ca de multe ori sunt mai castigati decat cei care muncesc caci vorba ceea: „Cine-i harnic si munceste … ori e prost ori nu gandeste!” ”

Nu vreau sa fiu rea, dar o parte dintre conationalii nostri tot mai asteapta sa le rezolve statul toate problemele. De exemplu, am auzit ca un primar din nordul tarii se ruga de oamenii din satul sau sa munceasca, dupa ce le-a cautat si le-a gasit locuri de munca. Bineinteles ca acestia nu doreau sa piarda ajutorul social si sa mai mearga si la munca, asa ca l-au refuzat pentru ca …. na … „munca e grea”.

Dar haideti, sa nu ne stricam starea de Zen si sa va povestesc discutia amuzanta pe care am avut-o de dimineata:

– Stii nu vreau sa jignesc animalelele, dar eu asociez oamenii lenesi cu niste … porci.

porci_plaja

– Ce? Cum? Asa? Cu porcii? Ce ai cu porcii? Sau este din cauza faptului ca se spune ca toti barbatii sunt porci?

– A, nu, Doamne fereste! Nu putem generaliza. Ma refeream la faptul ca oamenii din acea categorie par la fel de lenesi ca si Marele Alb.

– Offf, Doamne! Ce ai cu bietele animale? Astea sunt niste clisee! Auzi la ea: de unde stii tu ca sunt lenesi? Eu cred ca purcelusii sunt niste inteligenti contemplativi !!! Si apoi in alte tari, au devenit si animale de companie. Ce? Ti se pare mai frumos sa ai o gaina animal de companie, ca tot am vazut ca se poarta in showbizz-ul romanesc … Ce-ai vrea, sa-i vezi ca se fataie de colo colo, ca nebunii. Sau ai vrea sa-i vezi ca si cum ar avea ADHD? 🙂

– Apoi na, nu stiu ce sa zic … posibil sa ai si tu dreptatea ta. Deci, „inteligenti contemplativi” ai spus ??????? Ei asta va fi titlul unui articol de pe stele de cerneala.

Sa vedem ce parere mai au si altii despre lenesi, despre porci si inteligentii contemplativi.

Reclame