Etichete

, , ,

In popor, se spune ca asa cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Se pare ca anul acesta avem noroc. 🙂 Vad ca soarele este prezent la datorie dis-de-dimineata si pare binevoitor si cald acum.

Interesandu-ma despre semnificatia religioasa a Floriilor, am inteles ca aceasta zi sarbatoreste momentul in care Iisus a intrat in Ierusalim si a fost intampinat cu frunze

de palmier de locuitori.

Eu mai stiu de cand eram mica ca de Florii este a doua zi, dupa Buna Vestire, in post cand se poate manca peste. Este duminica dupa care urmeaza saptamana patimilor.

De asemenea, tot de Florii, oamenii merg la biserica si se intorc cu ramuri de salcie sfintita. Frumos obicei … si frumosi mai sunt si „matisorii” de pe ramuri.

Dar semnificatia cea mai cunoscuta a zilei de Florii este data de sarbatorirea persoanelor cu nume de floare: Florina, Margareta, Viorica, etc.

Flori.florii

(Flori de Florii – sursa: internet)

Si cum sa nu te bucure o sarbatoare a florilor, a primaverii?

Florile ne fac viata mai frumoasa, ne insenineaza zilele, sunt simbolul frumusetii, al sensibilitatii si al fericirii pentru mine. 🙂

Nu cred ca exista dar mai frumos pe lumea asta decat: o floare, o carte si/ sau un zambet.

Asadar si prin urmare, La multi ani! cu sanatate si fericire pentru toti cei care isi serbeaza astazi numele … inclusiv pentru mine, chiar daca numele cel port este al unui copac, malinul, insa si malinul are flori:

floare-de-malin

(Floarea de malin- sursa : internet)

Primii malini i-am vazut chiar in Malini, satul in care s-a nascut poetul Nicolae Labis.

Asadar, sa ne bucuram de sarbatoarea Floriilor, sa ne pregatim de reculegerea din saptamana patimilor si sa asteptam cu drag Pastele care bate la usa!